Ambalajul te ajută să alegi produse pentru sănătate

Alege produsele citind etichetele!

Fără OMG, bio, eco, recomandat pentru hrana bebelușului, fără zahăr, aceste cuvinte nu indică întotdeauna calitatea produsului.

Te sfătui să fii atentă, în primul rând la următoarele:

Data de expirare

Cu cât produsul are termen de valabilitate mai mic, cu atât mai bine. Asta arată prezența mai redusă sau chiar lipsa ingredientelor chimice de prelungire a termenului de valabilitate.

Compoziția

Ingredientele sunt enumerate în ordine descrescătoare, după cantitatea prezentă în produs. De exemplu: dacă zahărul este pe primul loc, atunci este cel mai mult din produs. Și dacă cacao este pe ultimul, acesta este un motiv pentru a alege o altă ciocolată. Alt exemplu: dacă pe ambalaj scrie pâine integrală, dar pe primul loc în lista ingredientelor este făina albă de grâu, iar pe locul 3 făina integrală de secară sau orz, atunci această pâine nu este integrală. Făina integrală trebuie să fie pe primul loc și în procent mare.

Fără zahăr

Poate că nu este enumerat printre ingrediente, dar pot exista înlocuitori: miere, fructoză, zaharoză, zahăr de cocos, sirop de arțar, etc., care sunt surori cu zahărul. Asta se referă și la produsle pentru copii.

Grăsimile trans

Structura artificială nu permite grăsimilor trans să intre în metabolismul nostru, astfel încât acestea intoxifică organismul, ceea ce poate duce la boli grave. Următoarele cuvinte se folosesc pentru a ascunde grăsimile trans: margarină, grăsime culinară, grăsimi vegetale, sos de maioneză, etc.

La ce te uiți când alegi produse alimentare într-un magazin?

ro_RORomână