POȚI FI ZÂNA BUNĂ PENTRU PERSOANELE DRAGI !

Cina adună toată familia. Ce poate fi mai frumos, decât să te bucuri cu cei dragi, după o zi încărcată de muncă. Balsam pe suflet, nu alta.

Ești fericită când copilul, care de obicei e mofturos la mâncare, îți spune: „Mama, mi-a plăcut mâncarea! Am mâncat tot! Mulțumesc pentru masă!”

Sau atunci când soțul te cuprinde și îți zice: „Scumpa mea, rețeta de astăzi m-a uimit. Sunt sătul, dar nu simt greu la stomac ca până acum. Ține-o tot așa!”

Pentru a trăi în realitate aceste momente, practică o perioadă următoarea „vrajă” și va funcționa.

Mai întâi, cumpără toată varietatea de legume proaspete sau congelate din magazin sau de la piață. Acestea, prin conținutul bogat de fibre, vor oferi sațietate îndelungată și funcționarea bună a tractului gastrointestinal. Dacă vreun membru din familie se confruntă cu balonări sau discomfort, gătește legumele, de exemplu, la cuptor. Poți pregăti salată caldă, frittata din legume, moussaka din legume, tocăniță din legume, legume umplute. Legumele vor completa o jumătate din farfurie.

Apoi, adaugă în coșul de cumpărături ouă, pește, carne și leguminoasele preferate (fasole, năut, linte, mazăre, soia) ca să oferi proteine de origine animală și/sau vegetală. Proteinele mențin sănătoase musculatura, scheletul, hormonii, enzimele, colagenul. Produsele proteice vor cuprinde 1/4 din farfurie, aproximativ 150-200g. pentru un adult. Gătește la cuptor sau înăbușit. Cât ține de leguminoase, îți recomand să le pui peste noapte în apă la umflat. A doua zi vor fierbe mai repede, plus, vei scăpa și de o parte semnificativă din acidul fitic.

Să nu uiți de grăsimi sub formă de o lingură de ulei presat la rece sau o jumătate de linguriță de unt 82% sau o jumătate de avocado sau 20g. de nuci sau o lingură de semințe.

Uite și toată „vraja”. Așa te transformi în zâna cea bună, care își poate ajuta familia să fie sănătoasă.

Într-un cuvânt, tu deții bagheta magică prin cumpărăturile făcute și meniul oferit familiei.

Spune-mi și mie, ce ai gătit aseară la cină?

Cu drag pentru sănătate.

ro_RORomână